Leiebil i Kristiansand

Kristiansand-Norway-740-2435-Flyfoto-9623Sørlandsbyen Kristiansand regnes ofte som et knutepunkt mellom vest og øst i Norge, og er med sine nesten 90 000 innbyggere samtidig den sjette største byen i landet. Byen er mest kjent for å ha landets største dyrepark, samtidig som det er en veldig populær ferieby for norske familier da byen har mange barne- og familievennlige attraksjoner. Med sin beliggenhet helt på sørspissen av det norske fastlandet så byr Kristiansand dessuten på et herlig sommerklima (enkelte år – i alle fall) som gjør byen velegnet som hovedbase for en sommerferie på Sørlandet med leiebil.

Flyplassen i Kristiansand ligger like utenfor sentrum av byen, og heter Kjevik Lufthavn. Hvis man ankommer sørlandsbyen med fly så er det beste alternativet å forhåndsbestille leiebil med henting på flyplassen.

Kjøretips i Kristiansand

Å spasere rundt i sentrum av Kristiansand beskrives av mange som å reise tilbake i tid. Derfor kan man gjerne kjøre leiebilen inn mot sentrum, parkere den gatelangs eller i et av byens mange parkeringshus, for å deretter nyte sørlandsbyen til fots. Uansett så er det uproblematisk å kjøre i sentrum av Kristiansand, med veier som tar deg stort sett dit du ønsker. Bruk av GPS anbefales ved kjøring i sentrum.

Her leier du bil i Kristiansand

Bilutleie tilbys både på flyplassen og i sentrum av Kristiansand, men det er trolig førstnevnte som har det beste utvalget. Store kjeder som Avis.no, Leiebilguiden.no, Hertz, Budget og Sixt.no har filialer begge steder, og man kan leie bil med avlevering et annet sted eller i en annen by. Skal du leie bil i sentrum så ber vi deg også vurdere de lokale bilutleierne, som Gumpens utleie AS (Adresse: Setedalsveien 90).

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

sabeltannSelv om mange av attraksjonene i Kristiansand ligger direkte i sentrum, så er det greit med leiebil for å ta seg frem til de som ligger litt spredt. For eksempel så ligger Dyreparken i Kristiansand en knapp mil og en kjøretur på 10 minutter øst for sentrum. En tur til den historiske Christiansholm festning er også anbefalt. Eller hva med å bruke leiebilen for å ta dere til Ravnedalen naturpark, omtrent 10 minutter vest for sentrum?

Langs Bystranda midt i sentrum finner man muligheter både for innendørs og utendørs badeaktiviteter. Har man gått lei av Kristiansand kan bilferien med leiebil fortsette vestover mot Stavanger som nærmeste storby, eller østover mot hovedstaden Oslo.