Leiebil i Pisa

Pisa_DuomoDen nord-italienske småbyen Pisa er nok mest kjent for den historiske attraksjonen «Det skjeve tårn i Pisa», men er også en av de viktigste universitetsbyene i landet. Byens sentrale beliggenhet gjør Pisa til et utmerket utgangspunkt for en bilferie i Italia, der man kan oppleve både de frodige nordområdene samt hovedstaden sør for Pisa. I byen bor det knappe 100 000 innbyggere, og følgelig er Pisa en liten by etter italiensk målestokk.

Den internasjonale lufthavnen i Pisa heter Galileo Galilei Airport, og ligger like utenfor sentrum (omtrent 10 minutter med bil). Her finnes det bilutleie og det er for øvrig den enkleste måten å leie bil på.

Kjøretips i Pisa


Pisa er en enkel bil å ha leiebil i, spesielt dersom man sammenligner med de andre italienske storbyene. Et enkelt veisystem og forholdsvis lite trafikk, samtidig som de fleste hotellene tilbyr parkering når man overnatter der. Veinettet rundt Pisa er også godt utviklet, og Pisa er en utmerket hovedbase for deg som skal på bilferie i Italia og vil oppleve det italienske landsbygdlivet – uten å drukne i trafikk og møte på hissige italienere i nypolerte Lamborghini-er.

Her leier du bil i Pisa

Det er primært to steder du kan leie bil i Pisa, og det er på flyplassen eller ved sentralbanestasjonen i sentrum. Bilutleie er like rimelig uansett hvor man gjør det, og det går direkte tog fra lufthavnen inn til sentrum. Derfor velger mange sistnevnte som sitt alternativ. Uansett så kan det være greit å forhåndsbestille leiebil på nett, og hente den på flyplassen. Du kan gjøre dette på blant annet Leiebilguiden – PISA, Leiebilitalia.no, Bilutleie24.no, Budget, Europcar, Hertz og Avis. Drømmer du om å leie en italiensk luksusbil så finnes selskapet Auto Europe Luxury i Pisa, som hjelper deg med å oppfylle drømmen!

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Når man først er i Pisa så må man benytte anledningen til å besøke de mest populære turistattraksjonene, som alle befinner seg på Piazza dei Miracoli. Det inkluderer det skjeve tårnet, den antikke katedralen og en historisk kirkegård. Og når man først har leiebil, så må man oppleve den vakre Toscana-regionen.

En kjøretur østover og inn i landet mot Firenze er nærmest obligatorisk. Turen tar omtrent halvannen time, og Firenze er en svært spennende by. For den historieinteresserte så vil en tur til verdensarvbyen San Gimignano være verdt turen. Byen ligger kun 8 mil fra Pisa, og følgelig er dette en tur de fleste vil ønske å ta. Den mest typiske turistbyen i nærheten av Pisa heter Viareggio, og ligger 2,5 mil fra Pisa. Her er det både sandstrender og båthavn, som byr på en typisk badeferie.