Leiebil i Stavanger

4Tto5eFDr8HRvtHakLH-Olje- og industribyen Stavanger, som for øvrig er landets fjerde største by (med i overkant av 130 000 innbyggere), er et populært turistmål på Vestlandet. Byen ligger i sentrum av den norske oljeindustrien, men kan også by på praktfull natur og andre attraksjoner som en turist vil være interessert i. Bilferie i Norge er svært populært, og da kan Stavanger med sin «nordlige beliggenhet» være et greit utgangspunkt for starten av en ferie, eller som endestasjon på turen.

Flyplassen i Stavanger ligger omtrent 20 minutter med bil nord for selve sentrum av byen, og heter Sola Lufthavn. Det desidert beste utvalget av bilutleie finner du på flyplassen, der nærmest alle de velkjente leiebil-selskapene er representert, selv om det også er muligheter for å leie bil i sentrum.

Kjøretips i Stavanger

Stavanger er en by som det er uproblematisk å ha leiebil i, enten du skal utforske de ulike attraksjonene i sentrum, eller dersom du ønsker å ta deg litt utenfor selve bykjernen. Generelt så er det veldig greit med bil i Stavanger, ettersom man da får den friheten til å selv oppleve det man ønsker når det passer seg. Og så skal man heller ikke glemme at flere av de mest berømte attraksjonene i Stavanger ligger et stykke utenfor selve byen, deriblant Prekestolen.

Parkering er uproblematisk i sentrum, og det finnes både kommunale parkeringsplasser gatelangs samt større parkeringshus i sentrumsområdet.

Her leier du bil i Stavanger

Du kan leie bil enten på Stavanger Lufthavn Sola dersom du ankommer med fly, og det er nok her at utvalget er best. De rimeligste bilene koster rundt 500 kroner per dag i leie, men prisene kan variere etter sesong. Blant store kjeder så finnes både Hertz, Avis og Budget både på flyplassen og i sentrum av Stavanger. Alternativt kan du vurdere den lokale bedriften Rogaland Bilutleie, som holder til i Sandnes like utenfor Stavanger og Sola Lufthavn. Du kan også leie via portaler som Leiebilstavanger.no, Leiebil guiden, eller Leiebilflyplass.no.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Selve sentrum av Stavanger er relativt kompakt, og man kan en fin sommerdag la leiebilen stå her til fordel for å ta beina fatt. De virkelige opplevelsene på Vestlandet ligger et stykke utenfor sentrum av Stavanger, deriblant den berømte Prekestolen. Den ligger en kjøretur på omtrent halvannen time fra Stavanger sentrum, og er en obligatorisk tur når man først befinner seg i denne delen av landet. Besøker man Stavanger på sommerstid anbefaler vi en tur nedover til Jæren og Jærenstrendene, som nærmest byr på sydenstemning. Kjøreturen hit tar drøye 20 minutter.

Besøker du Stavanger med barn, så er det nærmest obligatorisk med en tur til fornøyelsesparken Kongeparken. Den ligger omtrent en halvtimes kjøring sør for sentrum av byen, og derfor er det veldig greit med leiebil når man skal ta seg dit. Og til sist et tips for deg som vil lære om landets opprinnelse for den rikdommen vi i dag opplever – den finner du på Norsk Oljemuseum i sentrum (Adresse: Kjeringholmen 1).