Leiebil i Milano

MILANO_800x414_01Mange nordmenn drømmer om en romantisk ferie i et idyllisk landskap med store vingårder, frodige fjelltopper og ikke minst svært god mat på de lokale restaurantene. Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen, så er den nord-italienske byen Milano ditt neste reisemål. Det er en meget historierik kulturby som har severdigheter både sentralt i byen men også i områdene omegn. Med nærmere 1,3 millioner innbyggere er Milano absolutt som en storby å regne, og vil av mange oppleves som en travel og hektisk by.

Flyplassen i Milano heter Malpensa Lufthavn og ligger knappe fem mil fra sentrum av byen. Kjøreturen tar anslagsvis en time under normale trafikkforhold, men dersom man uansett skal inn til sentrum så anbefales ofte tog som tar halve tiden (med mindre du skal ha leiebil på flyplassen).

Kjøretips i Milano

Med leiebil i Milano kan man oppleve de herlige og frodige delene av Nord-Italia, men å kjøre bil i selve sentrum av Milano kan være en prøvelse. Trange gater, mange enveiskjøringer og hissige italienere er nok til å ødelegge ferien for en sindig nordmann. Dessuten er det gjerne et parkeringskaos uten like, gjerne med bulker involvert. Derfor anbefaler vi gjerne at man oppsøker bilutleie på flyplassen, og lar bilen stå parkert når man skal utforske Milano sentrum.

Derimot så er leiebil den perfekte måten for å oppleve attraksjonene utenfor sentrum av Milano, samt for å ta seg rundt i det nordlige Italia – der både spennende byer og historiske severdigheter venter på deg. Og ikke minst lammende natur langs de flotte landeveiene!

Her leier du bil i Milano

or-tambo-car-hireSom nevnt tidligere er den enkleste løsningen å leie bil fra bilutleie på flyplassen. Om du ikke ønsker å kjøre rundt i sentrum, så parkerer du simpelthen på hotellet. Avis, Hertz, Budget og Europcar er de fire mest populære bilutleierne på flyplassen. Det er ganske så billig å leie bil i Italia, og dersom man er ute i god tid og bestiller før ankomst kan man få en god pris. Men i sommersesongen stiger prisene på leiebil gjerne betraktelig! Ønsker du å leie bil i sentrum så gjør det hos bilutleierne ved siden av sentralbanestasjonen i Milano.Du kan også bestille på forhånd via portaler som Leiebilflyplass.no:Milano eller leiebil Milano.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Leiebil i Milano er perfekt for å oppsøke de nærliggende turistattraksjonene. Blant annet så ligger det historiske Sforza Castle en kjøretur på en times tid vest fra sentrum – eller hva med en kjøretur til byen Venezia, som du må besøke før den blir slukt av havet. Byen ligger øst for Milano, og med leiebil bruker du knappe tre timer på å ta deg tid. Anbefales – men husk at Venezia er en bilfri by, så her må du belage deg på å parkere leiebilen.

Vurder også et besøk til Torino, som ligger to timer vest for Milano. På veien hit vil man oppleve den italienske landsbygda og den frodige innlandsnaturen. Og til slutt anbefaler vi en tur til Gardasjøen, som er Italias største innsjø. Den ligger en kjøretur på halvannen time nordøst for Milano, og er det perfekte stedet å slappe av på en varm sommerdag.